Prispevki in novice

ZAKLJUČNA PRIREDITEV 38. TEDNA STAREJŠIH OBČANOV Z RAZSTAVO EX- TEMPORE V IZOLI

Teden starejših občanov

Zaključna prireditev z otvoritvijo razstave ex- tempore je bila v mali dvorani Kulturnega doma v Izoli. V prvem delu so prisotne nagovorili g. Pečan Alojz, predsednik DU Izola, ga. Vanda Hlaj za Univerzo za 3. ŽO, g. Aleksej Skok podžupan občine, ga. Zvonka Radojevič, je vodila in povezovala prireditev. Univerza za tretje življenjsko obdobje »MORJE« Izola je bila povabljena, da sodeluje v 38. Tednu starejših občanov tako, da organizira že tradicionalni, osmi, fotografski in slikarski ex-tempore.

Darovi jeseni

Najprej smo izbrali naslov, za slikarski del in osnovne šole je bil enoten naslov, DAROVI JESENI , za fotografski del – odrasli, pa UTRINKI V TEDNU STAREJŠIH OBČANOV. K sodelovanju smo povabili člane naše U3.ŽO, člane likovnega društva LIK in TUBA, učence višjih razredov osnovnih šol v Izoli in druge občane, ki jih take dejavnosti veselijo. Obisk je bil zelo dober, svoja dela je oddalo 22. odraslih in 10. mlajših udeležencev za fotografski dal , za slikarski del ex-tempora pa je svoja dela oddalo 10. odraslih in 14. mlajših udeležencev. Vsa prispela dela sta pregledali strokovni komisiji posebej za fotografska in posebej za likovna dela. Delo članov komisije je bilo zalo natančno in odgovorno, izbrana dela so bila nagrajena s skromnimi nagradami posebej za mlajše in posebej za starejše udeležence ex- tempora. Slikarski del prireditve je izpeljala ga. Maja Alessio, za fotografski del pa mentor fotografske skupine g. Remigio Grižonič.

Nagrajenci

Na letošnjem ex-tempore je bilo že drugič, za fotografski del , izpeljano glasovanje VOKS POPULI / GLAS LJUDSTVA, s tem smo vključili vse prisotne , da sodelujejo pri izboru najboljše fotografije po svoji presoji. Odziv je bil odličen in je potrdil izbor strokovne komisije.

Mlajši nagrajenci za fotografska dela: Neža Nanut (1.) OŠ Vojke Šmuc, Max Mehle (2.) OŠ Livade, Neila Kanurić (3.) OŠ Vojke Šmuc

Starejši nagrajenci za fotografska dela: Irena Čarman (1. ), Irena Lipovec Lorget (2.), Lilijana Hrvatin (3. )

Nagrada za najboljšo fotografijo po izboru obiskovalcev (VOKS POPULI) je prejel Max Mehle, učenec OŠ Livade

Mlajši nagrajenci za slikarska dela: Maruča Kuzmanovič (1.) OŠ Vojke Šmuc, Andreja Panger(2.) OŠ Vojke Šmuc, Viktor Primožič Gogala(3.) OŠ Livade

Starejši nagrajenci za slikarska dela: Tatjana Prodan Tihec (1.), Zdenka Petek (2.), Irena Furlanič (3.).

Vsem nagrajencem in vsem udeležencem ex tempora čestitamo in jih vabimo k sodelovanju tudi naslednje leto.

Članice Društva invalidov so pripravile razstavo ročnih del, ki bo obiskovalcem zagotovo ostala v lepem spominu.

Za prijetno vzdušje je po končani podelitvi nagrad poskrbel Ženski pevski zbor DU Izola » Sinji galeb« .

Zahvaljujemo se vsem ki so to prireditev omogočili, sodelujočim in vsem obiskovalcem.

Razstava bo na ogled do 20.11.2018 v Mali dvorani Kulturnega doma v Izoli. Za U3.ŽO Morje Izola,

Marija Grižonič

Povežite se z nami

Ulica Giordana Bruna 6

6310 Izola

+386 051 647 856

univerza@elta.si

Please publish modules in offcanvas position.