Prispevki in novice

NASTOP PEVSKE SKUPINE MORJE NA PRIREDITVI PRIMORSKA POJE

Letos smo na tej prireditvi sodelovale tretjič. Program, ki smo ga izbrale je bil svež, spomladanski.

Ženski pevski zbor Morje

V pričakovanju, kako bosta potekala nastop in tradicionalno druženje ob koncu srečanja v Cerknem, smo se pripravljale na odhod. Žal je datum nastopa, 8. april sovpadel z Istrskim maratonom in s problemom, kako zapustiti Izolo. Pevke smo namreč iz različnih koncev Izole in ob pogledu na vse cestne zapore je bila rešitev kar malo zapletena. Pa nam je uspelo tudi to.
Bil je prečudovit dan in ovinkasta cesta proti Idriji je bila hitro za nami. Po postanku in odličnih žlikrofih smo prispele v Cerkno. Nastop je bil predviden v šoli in lep je bil pogled na množico domačinov, ki je napolnila prostor. Med njimi smo v prvi vrsti opazile tudi Antona Baloha, predsednika Zveze pevskih zborov Primorske.

Zapele smo prve in uspelo nam je. Sproščeno, dinamično in z občutkom smo odpele svoj program. Barbara, naša zborovodkinja, nam je povedala, da je bil to naš najboljši nastop do sedaj. Kakšen lep občutek! Hvala Barbara!
Sledilo je družabno srečanje, ki ga žal ni bilo. Nastopajoči smo v učilnico, ki smo jo imeli na razpolago, dobili nekaj prigrizka in to je bilo vse. Ni bilo vsakoletnega druženja in skupnega petja.

Na poti proti domu pa smo popravile tudi to pomanjkljivost. V avtobusu, polne lepih vtisov, ob brnenju motorja, v varni temi, smo zapele pesmi, ki smo jih nameravale zapeti na druženju, ki je pomemben del te lepe in množične prireditve, na kateri je letos sodelovalo 208 zborov in pevskih skupin.

Nadja Šumenjak

Povežite se z nami

Ulica Giordana Bruna 6

6310 Izola

+386 051 647 856

univerza@elta.si

Please publish modules in offcanvas position.